Magonc gyümölcsfa ültetési útmutató

Amikor hazaviszi a szabad gyökerű fácskát azonnal tegye vízbe, úgy, hogy a gyökerei víz alatt legyenek.

Ültetési gödör legyen szögletes. Mérete legalább 80 x 80 x 80 cm-es. Tegyen a gödör aljába érett trágyát, vagy komposztált trágyát. Fedje le jó minőségű termőfölddel. Erre ültethető rá a fácska gyökere.

Óvatosan szórja rá a gyökerekre a megmaradt föld egy részét. Öntözze meg legalább 10 liter vízzel. Ha beszívta a föld a vizet, folytassa a föld feltöltését. A fácskát a legfelső gyökér felett maximum 10 cm föld borítsa.

Készítsen a későbbi locsoláshoz mélyedést.

Nem szükséges a fát ültetésnél metszeni. Későbbiekben, ahol szeretné, hogy elágazzon a fa, ott kell tavasszal, a tavaszi metszésnél visszavágni.

A kis fa önmagában is alkalmas arra, hogy termő fává cseperedjen, de alanyként is kezelhető. Ebben az esetben bármilyen fa ráoltható.

A fát 2-3 évig havonta egyszer 20-30 liter vízzel érdemes egyszerre meglocsolni, ezzel is serkentve a gyökereket arra, hogy minél mélyebbre hatoljanak. Ezzel a későbbi életképességét és ellenálló képességét növeljük.

 

Kívánjuk, hogy ez a kis fácska együtt növekedve gyermekével az évek során sudár és termő fává változzon, meghálálva a sok törődést.

Szerkesztőség

Bármilyen, weboldalunkat érintő észrevétellel forduljon szerkesztőségünkhöz.

Az űrlap kitöltésével üzenetet küldhet részünkre. Üzenet küldés

Erdőkertes Község Önkormányzata

  • Cím: 2113 Erdőkertes, Fő tér 4.
  • Telefon: 06-28/595-040
  • Fax: 06-28/595-041
  • Email: erdokertes@erdokertes.hu
©2024 Erdőkertes Község Önkormányzata. Készítette: brightstaff | TiGeRSoft
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.